Cordeel_logoBouwbedrijf Cordeel Nederland BV was bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website. Maar ja, gebouwen bouwen heeft nu eenmaal meer prioriteit dan een website bouwen, dus die laatste bleef een beetje liggen. Niet alleen tijdgebrek, maar ook gebrek aan kennis speelden hen partner. Cordeel heeft mij ingeschakeld om er voor te zorgen dat nieuwe website zo snel mogelijk live kon.

Waarom ontwikkel je de website zo?

Binnen de website van het Belgische moederbedrijf kon Cordeel Nederland zich onvoldoende profileren op de Nederlandse markt. Op basis van het stramien van de Belgische site is een Nederlandse variant (met een paar aanpassingen) ontwikkeld. De ontwikkeling van de website was al een heel eind op weg toen ik instapte. Toch heb ik nog een paar punten op de i kunnen zetten. Simpelweg door de ‘waarom-vraag’ te stellen. Waarom doe je dit zo? En wat wil je er mee bereiken bij de bezoeker? Daar kon niet altijd antwoord op gegeven worden, dus een aantal zaken is geoptimaliseerd. Op basis daarvan heb ik de ontwikkelaars gebrieft en aangestuurd.

Vlotte online teksten

De tekst input die ik kreeg bestond uit flinke lappen tekst, vaak nog met een Vlaamse inslag. Die teksten heb ik eerst maar eens gestructureerd a.d.h.v. de website structuur. Vervolgens heb ik er vlotte, leesbare webteksten van gemaakt.

Na een aantal test- en correctierondes kon www.cordeel.nl binnen een paar weken de lucht in.

www.cordeel.nl