Bouwbedrijf Cordeel was toe aan een nieuwe website. Omdat zij niemand in dienst hebben met kennis van website ontwikkeling schakelde ze WendyMast in om het traject te begeleiden. Dat deed ik ook al voor de vorige website. Toen alleen cordeel.nl, dit keer ook de websites voor Cordeel group, Bulgarije, België en Servië. Ik adviseerde Cordeel bij de opzet en inhoud van de site en nam het projectmanagement voor mijn rekening.

 

Uitdaging

Een flink project met veel shareholders. De eerste stap was om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dat was best een uitdaging met verschillende markten, culturen, webbeleving etc. Toen het plan van eisen op hoofdlijnen stond was het tijd voor de bureauselectie. 10uur is gekozen om de websites te ontwikkelen. Een intensieve en prettige samenwerking volgde.

 

Content uitwisselen

Belangrijke wens was om een centrale plek te hebben voor de projecten en nieuwsberichten, zodat deze content op alle websites gebruikt kan worden. Een technische uitdaging waarbij ook de verschillende talen een rol speelden.

 

Vlotte teksten

Voor het schrijven én vertalen van de teksten heb ik Sobriquet ingeschakeld. Ik stemde met Cordeel de content af en Sobriquet zorgde er voor dat de teksten de juiste snaar raken.

 

Livegang

Tijdens de ontwikkeling en het vullen van de website heb ik de website continue getest en issues afgestemd met 10uur. Begin juli gingen cordeel.nl en cordeel.eu live. Cordeel.bg volgde kort daarna. Momenteel wordt hard gewerkt aan cordeel.be en ook cordeel.rs zal snel volgen.